A transforma peste noapte microbi in oameni dotati cu inteligenta, tradatori in aliati de nadejde, oportunisti in vizionari, a renunta astazi la convingerile de ieri, a vorbi incontinent fara a simti o secunda responsabilitatea angajamentului luat, a te durea, pe scurt, in cot de toti si de toate pe principiul ca lumea e proasta si uita repede, tradeaza ceva mai mult decat o mentalitate de sociopat si mizantrop. Un astfel de comportament indica o versatilitate morala ingrijoratoare, o gandire de cinic absolut, de ins cu sistemul de valori intrat in grea suferinta. Primirea lui Mihai Stanisoara in PNL cu toate onorurile acordate personal de Crin Antonescu a fost un bun prilej de a-si etala din nou calitatile iesite din comun de contorsionist nevertebrat, de om-elastic despre care am mai scris si cu alt prilej.
"Acesti oameni care trec ca niste microbi de la un partid la altul trebuie sa dispara",decreta liderul PNL, Crin Antonescu prin septembrie 2009, pe vremea cand guvernul Boc inghitea parlamentari liberali la fel cum primesc liberalii astazi dezertori din PDL: cu bratele deschise. Antonescu acuza puterea de atunci ca recurge la "promisiuini dubioase" si la santaj pentru a racola oamenii opozitiei. Pentru a fi mai elocvent, liderul PNL a recurs la un artificiu retoric. A citit o declaratie facuta de Emil Boc in anul 2011, cand actualul prim ministru acuza PSD de presiuni si santaj pentru a aduce alesi locali din alte partide.
Cu timpul, declaratiile sforaitoare s-au transformat in proiecte de legi ambitioase. Daca s-ar fi limitat la declaratii, am fi zis cu totii: eh, asa vorbesc politicienii, vrute si nevrute. Insa liberalii erau atat de vexati de actiunea de racolare a pedelistilor ca au facut tot ce le-a stat in putere sa o opreasca sau sa o inlcuda intre marile pericole la adresa democratiei.
In iunie 2011, liderii USL, Victo