Te-ai gândit să pleci la studii în străinătate însă nu ești sigur ce trebuie să faci astfel încât să fii pregătit? În situația ta probabil sunt multe alte persoane, așa că mai jos poți găsi o listă de pași care să te ajute în procesul tău de a deveni student internațional
1. Strânge cât mai multe informații despre universitate și programul pe care vrei să-l urmezi
Informează-te cât va dura programul pe care vrei să-l studiezi, consultă topurile internaționale pentru a verifica locul universității în domeniul pe care ți l-ai ales, află pe ce se pune accentul la curs, câți studenți internaționali vor fi la curs plus alte informații care-ți vor fi utile acolo. Cel mai ușor mod de a afla aceste informații este direct de la reprezentanții universităților, cu care te poți întâlni la târguri educaționale precum RIUF, cel mai mare târg internațional de facultăți din Europa de Est. Poți participa la eveniment pe 16-17 martie la București, pe 19 martie la Timișoara sau pe 21 martie la Iași, iar înscrierile pentru eveniment se fac aici.
2. Află care sunt criteriile de admitere
Diferite universități au diferite criterii de admitere (privind notele la bacalaureat/diploma de licență sau examenele de limbă). De asemenea, unele programe de master cer susținerea unor teste suplimentare precum GMAT sau GRE.
3. Interesează-te privind sistemul de notare și cum se realizează evaluarea
Vei afla că la unele cursuri vei da examene, pe când la altele va trebui să predai un eseu sau să predai o lucrare practică. E bine să știi ce va trebui să faci pentru a promova. În plus, nu vei mai fi surprins când vei descoperi că în Danemarca nota de trecere e 2 sau că, deși au un sistem de notare asemănător cu al nostru, rareori vei lua o notă mai mare de 8 în Olanda, nota 10 fiind rezervată cazurilor excepționale.
4. Întreabă care sunt costurile estimative de tra