Pentru rezolvarea cazurilor de malpraxis, medierea va fi obligatorie. Daca pana acum pacientii se adresau direct instantei de judecata, acum legea ii obliga pe pacientii care se considera prejudiciati sa se aseze la masa tratativelor cu cadrele medicale inainte de a porni pe calea instantei.
Obligativitatea procedurii de mediere in cazurile de malpraxis a intrat in vigoare luna trecuta. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr.90 din 12 decembrie 2012. „Medierea este o metoda de rezolvare a conflictelor sau problemelor pe cale amiabila. Este considerata o metoda mult mai simpla si diplomatica de rezolvare a conflictelor. Partile vor fi fata in fata, in prezenta unei terte parti, a unui mediator, care va ajuta partile sa gaseasca o solutie avantajoasa pentru ambele parti”, afirma medicul Laurentiu Vintcu.
Partile implicate in cazurile de malpraxis sunt obligate sa participe la mediere. In cazul in care una dintre parti refuza sa se prezinte, va primi acasa o citatie, trimisa de mediator, prin care va fi invitata sa participe la negocieri.
Partile implicate in mediere au dreptul sa vina insotite sau sa fie reprezentate la negocieri de avocati sau de alte persoane.
Daca medierea esueaza, persoana care se considera prejudiciata se poate adresa instantei de judecata. (Aurora Dimitriu) Pentru rezolvarea cazurilor de malpraxis, medierea va fi obligatorie. Daca pana acum pacientii se adresau direct instantei de judecata, acum legea ii obliga pe pacientii care se considera prejudiciati sa se aseze la masa tratativelor cu cadrele medicale inainte de a porni pe calea instantei.
Obligativitatea procedurii de mediere in cazurile de malpraxis a intrat in vigoare luna trecuta. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr.90 din 12 decembrie 2012. „Medierea este o metoda de rezolvare a conflictelor sau problemelor pe cale amiabila. Este considerata o metoda mult mai simpla si