Principalul obiectiv al vizitei delegaţiei tulcene în provincia chineză Suzhou a fost de a identifica oportunităţi de afaceri. Despre aceste „oportunităţi deschise” a vorbit prefectul Lucian – Eduard Simion. Delegaţia a fost condusă de Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, organizată de CJ, iar prefectul Simion şi „cancelarul” Bogdan Dragomir au participat în baza unor contracte de sponsorizare.
„În zona energiilor alternative, am avut chiar o vizită interesantă la unul dintre cei mai mari producători de turnuri eoliene din lume (Titan Wind – n.n.), care şi-a exprimat dorinţa de a veni şi a investi în câteva parcuri din zona Dobrogea. Vom începe o corespondenţă cu acesta.
De asemenea, am vizitat o uriaşă unitate de fabricat cabluri (Hengtong Group – n.n.), de la cabluri transatlantice până la cele de fibră optică şi instalaţii eoliene, care intenţionează să-şi deschidă un birou, o reprezentanţă în România, poate şi de a folosi Zona Liberă Sulina, în vederea tranzitării şi desfacerii mărfurilor”, a declarat prefectul Lucian – Eduard Simion.
„Am avut o vizită foarte interesantă la un foarte mare constructor, cu sute de mii de angajaţi, care a construit linia ferată a celui mai rapid tren din lume, Maglev (tren cu levitaţie magnetică, 470 km/h – n.n.). Acesta are disponibilitatea de a participa a orice licitaţie interesantă în zona construcţiilor de drumuri şi poduri, ocazie cu care am prezentat marea investiţie a podului de peste Dunăre, care nu ar fi o problemă pentru dumnealor, la miile de poduri, traversări şi subtraversări pe care le-am văzut în cursul vizitei. O altă oportunitate ar fi, bineînţeles, turismul. Se pare că se cunoaşte foarte puţin despre zona noastră, din punct de vedere al ofertării turistice. În acest sens, vom încerca, tot prin intermediul Biroului de cooperare, să creăm posibilitatea ca un grup de agenţi