Într-o lume a bărbaţilor, în general, fetele de la FC Brazi fac "notă discordantă", în sensul că, iată, fotbalul poate fi şi un sport practicat, înţeles şi care să ofere motivaţie, pasiune şi bucurie şi pentru reprezentantele sexului frumos.
Am ales, de la FC Brazi, echipă calificată în play-off-ul primului eşalon, două jucătoare: Burtică şi Tatu! Să vedem cum "simte" fotbalul ceea mai vârstnică jucătoare (pentru că nu este bătrână deloc, iar acest lucru se vede în teren) - Mihaela Adriana Burtică - fotbalistă ajunsă la aproape 37 de ani şi Corina Tatu "mezina" echipei, care ar putea fi chiar fiica primeia, la cei 15 ani ai săi!
Iată cele două "combatante" şi răspunsurile lor, de "8 Martie", la întrebările unor bărbaţi, zi de zi aproape de fenomenul fotbalistic, pentru femei care practică acest sport:
- De ce fotbal si nu un alt sport?
Corina (15 ani): Fotbalul mă reprezintă cel mai bine, îmi place cu adevărat şi de aceea îl şi practic fără nicio prejudecată.
Mihaela (37 ani): De mică l-am avut în sânge, eu fiind şi mai băieţoasă din fire. Plus că locuiam nu departe de ''Ilie Oană'', iar freamătul arenei mă atrăgea ca un magnet, chiar dacă acolo jucau doar ''masculi''. Apropierea de fotbal pot spune că a fost una firească.
- Cine te-a îndreptat spre fotbal, altfel un sport "de băieţi"?
Corina: Profesorul meu de sport de la Boldeşti. Eram în clasa a VII-a. Singura echipă unde puteam să joc organizat era cea din Brazi , unde am intrat pe mâna unui antrenor de nota 10, Mircea Hagianu.
Mihaela: Primii paşi, ca să spun aşa, i-am făcut alături de fratele meu, un pasionat al acestui sport... Cum pleca el cu mingea pe maidanele de la marginea Ploieştiului...hop şi eu. Mai târziu a venit întâlnirea cu regretatul antrenor Gheorghe Mihai, la Conpet.
- Care a fost cea mai mare satisfacţie,