Comerţul cu flori a primit o gură de aer proaspăt, ziua de 8 martie bătând aproape toate recordurile în ceea ce priveşte vânzările de flori. Sucevenii nu au renunţat la tradiţie, iar sărbătoarea femeii a mutat interesul cumpărătorilor spre florăriile din întreg municipiul Suceava. Florăriile cu dichis, dar şi tarabele din pieţe sau trotuare au fost pline ochi până înspre orele după-amiezii, atât de clienţi, cât şi de marfă.
Cu toate acestea, florarii nu s-au arătat tocmai încântaţi de numărul clienţilor, specificând că numărul acestora scade de la an la an, iar cei care se arată interesaţi de achiziţionarea unui cadou se orientează spre flori ceva mai ieftine şi buchete mai simple. Se aşteptau să vândă cât pentru o lună întreagă, însă mai toţi florarii au afirmat că numărul clienţilor le-a înşelat aşteptările.
Cumpărătorii au fost din ce în ce mai puţin pretențioși, buchetele sofisticate nu prea au avut cerere, iar sucevenii dispuşi să plătească bani frumoşi puteau fi număraţi pe degete. Prin urmare, cererea a fost tot mai puţin diversificată.
Agitaţie de la prima oră
Contrar spuselor commercianţilor, cozile de la tarabe nu erau deloc mici. Pe 8 martie, agitația a început de la prima oră, când florarii deja s-au apucat să lege florile, să facă diverse modele de bucheţele pentru ca, în final, clienţii să plece mulţumiţi şi să lase câţi mai mulţi lei la tarabă. Fie pentru profesoare, mame, iubite sau colege, bărbaţii au fost dispuşi să facă un gest frumos şi să ofere un simbol al primăverii.
Cele mai căutate au fost florile de sezon, respectiv zambilele sau freziile, ghioceii sau lalelele. Pentru orhidee, crini sau flori exotice s-au îndreptat sucevenii dispuşi să bage ceva mai adânc mâna în buzunare. Preţurile au fost pentru toată lumea şi au variat între un leu pentru un bucheţel de ghiocei sau trei lei pentru un fir de zam