Finaliştii selecţiei naţionale a concursului Eurovision consideră că participarea la această competiţie reprezintă o provocare, o rampă de lansare, promit spectacole diferite faţă de reprezentaţia lor din semifinală şi sunt optimişti în ceea ce priveşte câştigarea finalei naţionale, care va avea loc sâmbătă seara în studioul 3 al TVR.
Cei mai mulţi dintre ei au declarat, la finalul repetiţiilor de vineri, că transmit prin piesele lor mesaje de dragoste, mesaje pozitive despre viaţă, vin cu costume speciale create de designeri cunoscuţi precum Cătălin Botezatu, coregrafii semnate de CRBL, vor fi însoţiţi pe scenă de balerini, alţii au susţinători puternici cum ar fi rapsodul Grigore Leşe, iar alţii vor picta în timpul prestaţiei lor din marea finală naţională.
Robert Turcescu şi trupa sa Casa Presei consideră că participarea la selecţia naţională a concursului Eurovision reprezintă o provocare, iar muzica reprezintă o stare de visare, de bucurie, de trăire intensă.
'Eurovisionul pentru noi e o provocare. Noi suntem nişte bărbaţi intraţi în maturitate profesională, personală, nu suntem nişte puşti. Ştim exact cum stăm. Viaţă noastră e destul de aşezată, la o astfel de vârstă îţi permiţi să îşi hrăneşti mult mai mult sufletul şi să cauţi mult mai multă hrană pentru suflet, pentru că pe măsură ce te maturizezi constaţi că de fapt cel mai important lucru în viaţă este să reuşeşti să îţi hrăneşti sufletul de-a lungul timpului. Provocarea aia cu Eurovision a însemnat o stare de emoţie de bucurie de trăire intensă a unor senzaţii pe care sunt convins că din nefericire foarte mulţi oameni care trec de 40 de ani încep să nu le mai simtă', a declarat Robert Turcescu.
Un alt concurent care va intra în finală este Narcis Iustin Ianău cu piesa 'Seven'. După cum a spus la finalul repetiţiilor, piesa sa exprimă un mesaj care trebuie înţeles