Laurenţiu Reghecampf (38 de ani), antrenor de perspectivă, dar fără vreun trofeu în palmares, l-a învins joi seară pe Rafa Benitez (52 de ani), cel care, printre altele, a cucerit Liga Campionilor cu Liverpool (2005)
"Batem sigur, ştiu tot despre ei", s-a destăinuit Laurenţiu Reghecampf unor apropiaţi, înainte de meci. Siguranţa, determinarea, aşezarea din teren a elevilor săi, dar mai ales rezultatul final (1-0), i-au dat dreptate. În spatele serii frumoase de joi stau însă multe ore de studiu ale englezilor şi alte multe ore de muncă ale steliştilor. Cu ajutorul site-ului de specialitate www.whoscored.com, ProSport a descifrat principalele aspecte tactice ale victoriei cu Chelsea!
Jocul începe, se ţine bine, creează haos în defensiva adversă, iar Rusescu aduce victoria! Doar că acest triumf nu a venit bătând din palme sau graţie vreunei intervenţii divine. Cele mai multe atacuri ale steliştilor au venit de pe partea stângă, acolo unde Latovlevici a urcat perfect, a intrat în combinaţii, iar Tănase a ştiu cum să ghidoneze balonul. Pe flancul drept, cifra este mai mică, doar 30% din acţiuni avându-i la pupitru pe Râpă şi Adi Popa.
Un alt aspect ce trebuie menţionat îl reprezintă poziţia fotbaliştilor din timpul jocului. Deşi Rusescu a fost vârf împins, cel mai avansat stelist a fost Chipciu, care în permanenţă îl hărţuia pe apărătorul stânga Bertrand. Interesant este că, deşi pe tot parcursul jocului linia de apărare a lui Benitez s-a aflat la mijlocul terenului, posesia a fost de partea gazdelor. "Piticii" lui Reghe au pasat de 505 ori, faţă de londonezi, care, deşi au avut o echipă mai scurtă, au pasat de 440 de ori, încercând de multe ori să surprindă cu mingi pe sus. Şi scorul strâns arată că balonul a fost plimbat în exces la mijlocul terenului, 49% din timp.
Victoria de răsunet este î