Două cănuţe de lut cu pălincă, la cinci lei bucata, te transformă pe loc dintr-un om paşnic într-un animal înfometat. Dar crâşma de pe Sfinţii Voievozi, nr. 13, n-are antreuri! Sursa: ADRIAN SCUTARIU
Am improvizat două startere pe loc. Primul, exotic: „Ciuperci orientale”, la 19 lei. O transcriere fonetică a clasicei ciulama de ciuperci, dar nu cu făină, ci cu curry şi sos de smântână. Picante şi cam sărate, să-ţi facă chef de şpriţ înainte de un set de cârnăciori de Pleşcoi la tigaie, cu muştar dulce şi hrean, pentru cunoscători.
Cu un leu mai mult ca ciupercile! Cu zece lei mai puţin dai pe o ciorbă ardelenească de afumătură, cu tarhon şi dreasă cu smântână care-ţi anihilează şocul gastric, înainte de o carafă de vin roşu sec de Segarcea cu apă minerală Harghita la „sticlă” de sticlă! Mai rar.
Gulaşul de vită e Powerplay- ul casei, dar am preferat o fineţe. Adică nişte piepţi de curcă tânără pipăiţi binişor de nişte dovlecei înainte de a lua foc împreună flambaţi cu cognac, într-un spasm orgasmic. Iar ultima frontieră am trecuto cu o turmă din bucăţele de pulpă de batal, la tigaie, fără ulei(!?) şi degresată într-un sos de vişine şi piper!
Pentru 28 de lei lingi şi farfuria. Trei găluşte reci de griş cu stafide, fierte în iaurt, unse cu smântână şi pudrate cu scorţişoară, la şapte lei, te apropie, iminent, de diabet. Important! Dacă vrei să te speli, înainte sau după masă, alături e Baia Comunală Griviţa.
„E vorba de un concept gastro-cultural vechi de zece ani. Cu gulaş unguresc şi rock românesc!”
GABI GAVRILĂ, Masterchef la „Papa la Şoni”
Mâncare, băutură şi cultură
Dacă eşti snob şi nu-ţi plac mesele lungi lăcuite, băncile aşijderea şi culorile agresive, n-ai ce căuta la Papa la Soni. Meniul zilei e scris de mână pe o coală de hârtie, iar cel „a la carte”, tot cu pixul, e într-un caiet dictando...
În loc de poz