Lovitură de teatru la Oltchim: chiar dacă statul găseşte finanţare pentru repornirea combinatului, nu mai are cu cine să lucreze! După scandalul de anul trecut, cei mai buni specialişti ai unităţii petrochimice au plecat în străinătate, pe salarii de zece ori mai mari. “Oameni cu asemenea valoare profesională, care să stea la Oltchim pe salarii de 2.500 de lei, nu va mai avea combinatul niciodată”, ne-a declarat Veronica Preoteasa, fostul director economic. Lovitură de teatru la Oltchim: chiar dacă statul găseşte finanţare pentru repornirea combinatului, nu mai are cu cine să lucreze! După scandalul de anul trecut, cei mai buni specialişti ai unităţii petrochimice au plecat în străinătate, pe salarii de zece ori mai mari. “Oameni cu asemenea valoare profesională, care să stea la Oltchim pe salarii de 2.500 de lei, nu va mai avea combinatul niciodată”, ne-a declarat Veronica Preoteasa, fostul director economic.
Problemele de la Oltchim, unitate petrochimică al cărei capital majoritar îl deţine statul, par să se agraveze de la o zi la alta, în ciuda declaraţiilor ministeriale conform cărora Oltchim şi Arpechim vor fi vândute la pachet şi o să curgă numai lapte şi miere prin Râmnicu Vâlcea şi prin Piteşti. Chiar dacă se vor găsi bani pentru reînceperea activităţii, nu se ştie cu cine se va reporni combinatul. Asta pentru că anul trecut, imediat ce a fost oprită activitatea, vânătorii de creiere ai marilor companii petrochimice din lume au golit unitatea vâlceană de specialişti!
“Până acum au plecat 10 oameni - crema, pot spune. Inginerii chimişti români sunt foarte căutaţi în lume. Unii sunt acum în Qatar, alţii în Rusia, în Kuweit, în Arabia Saudită sau în Vietnam. Motivul este simplu: salariul. Dacă un specialist câştiga la Oltchim între 2.500 şi 3.100 de lei, în străinătate salariile sunt de zece ori mai mari, între 5.500 şi 7.500 de euro. Un fost şef de la