Multe din străzile din oraş sunt pline cu nisip şi resturi de material antiderapant rămase din iarnă. Nu lipseşte din peisaj nici praful cauzat de depunerile de pe marginea carosabilului. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că de câteva zile a început curăţarea străzilor prin spălare cu furtunul.
Ca în fiecare an, după terminarea iernii, nu există cartier în care să nu fie străzi pe care rămân resturi de material antiderapant şi nisip care fac ca oraşul să fie murdar şi plin de praf. Maşinile parcate în apropierea străzilor intens circulate sunt încărcate cu un strat gros de praf, iar pietonii inhalează în fiecare zi praf. Soluţia cea mai ieftină şi comodă pentru municipalitate ar putea veni de la natură cu ajutorul ploilor care „mătură” mizeria de pe carosabil, iar praful nu se mai ridică în aer, însă reprezentanţii autorităţilor locale dau asigurări că de câteva zile a început programul de curăţenie la bordură. „Începând cu această săptămână, a fost demarat programul de spălare din furtun a străzilor. În program sunt cuprinse peste 200 de străzi din municipiu”, au precizat, în urmă cu câteva zile, reprezentanţii Biroului Mass-Media, într-un răspuns furnizat unei sesizări.
Clujenii afirmă că problema prafului şi mizeriei care fac ca în fiecare primăvară oraşul să arate gri se află la firmele de salubritate. Clujenii consideră că praful şi nisipul ar trebui adunat prima dată şi abia apoi să fie spălate străzile. „Am văzut săptămâna trecută o maşină care mătura praful, dar nu făcea altceva decât să facă o mizerie mai mare. Tot nisipul de lângă trotuar a fost împrăştiat, iar după ce vin şi spală cu furtunul tot noroiul acela ajunge în canal sau pe roţile maşinilor care îl duc mai departe”, a declarat Cristian P., un clujean din cartierul Zorilor.
Chiar dacă a fost modernizattă doar de câteva luni, st