Deşi trece printr-o perioadă grea, CE Oltenia se numără printre companiile care nu înregistrează datorii la bugetul de stat, la furnizori sau la plata salariilor. Managerul corporatist Laurenţiu Ciurel a precizat că în ciuda scăderii cererii de energie, CE Oltenia a reuşit să înregistreze un profit bun pe cele două luni ale acestui an, motiv pentru care nu ia în calcul un program de restructurare pe acest an.
Cu un început de an 2013 greoi, în care consumul de energie a scăzut cu 5%, CE Oltenia a reuşit să se încadreze în cheltuieli, motiv pentru care managerul corporatist spune că această companie nu este în pericol, din nici un punct de vedere. „Nu există pericol pentru CE Oltenia. Suntem cu plăţile la zi, nu avem datorii la buget sau la furnizori, decât facturile curente care se încadrează în termenul scadent. Chiar dacă producem 1300 MW, în loc de 1600-1700 MW, am reuşit să ne încadrăm şi să stopăm cheltuielile, a declarat Laurenţiu Ciurel. Referitor la unităţile datornice, conducerea CEO a trecut deja la luarea măsurilor de executare silită şi la aplicarea sechestrelor. Într-o astfel de situaţie se află CET Brăila care pentru o datorie de 30 milioane lei risca să rămână fără o parte din capacităţile de producţie. „Avem acele datorii istorice de ani de zile de la Govora, unităţile din vestul ţării sau Regia de Activităţi Nucleare de la Severin. Am trecut la popriri, aplicarea de sechestre iar săptămâna trecută am aplicat o astfel de măsură la CET Brăila care are trei grupuri, două pe gaz iar celălalt modernizat şi retehnologizat. Nu dăm energie la Oltchim şi nici nu ştiu să fi dat, am dat la Govora”, a mai declarat Ciurel.
Ciurel: Nu există intenția de a disponibiliza
În cea ce priveşte mult discutatele disponibilizări, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a explicat faptul că acestea vor avea loc doar în situaţia în care ordonanţa 116 va de