Complexul Energetic Oltenia a demarat propria anchetă în cazul contractelor cu firmele sindicaliştilor Marin Golea şi Marin Condescu, încheiate pentru servicii de curăţenie a echipamentelor din carierele fostului Complex Energetic Rovinari. Contractele sunt verificate şi de către organele de poliţie, suma destul de mare încasată de firmele Service Cariere Sind şi Olservmin, în perioada decembrie 2009-decembrie 2012, ridicându-se la peste 1,5 milioane de euro. Despre eventuale sancţiuni nu se ştie dacă se poate vorbi, poate doar în cazul în care se va putea dovedi inoportunitatea achiziţiei, pentru că aspectul ilegal al acestor contracte este greu de probat în instanţă.
Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au demarat ancheta prin Corpul de Control, probabil în ideea că dacă organele de anchetă nu pot să impună măsuri în cazul contractelor celor două firme, măcar să găsească unele nereguli ce pot atrage după sine sancţiuni disciplinare. Asta pentru că este greu de stabilit un aspect de ilegalitate în cazul acordului cadru M4255 din 23.12.2009 în urma căruia au fost acordate contractele subsecvente firmelor Olservmin şi Service Cariere Sind. Că a fost o licitaţie cu dedicaţie pentru firmele respective, având în vedere că la licitaţia din decembrie 2009 nu s-a prezentat decât consorţiul format din cele două firme, este un lucru evident, însă, cu toate acestea, greu de probat.
Până la urmă, legea permite atribuirea contractului deşi nu se prezintă decât o singură firmă. Este, într-adevăr, ciudat dezinteresul celorlalţi potenţiali competitori pentru aceste servicii, având în vedere că valorau nu mai puţin de 5.665.459 de lei, dar nu se ştie în ce măsură Poliţia Rovinari, cea care cercetează contractele, va putea dovedi că vreunui concurent i-a fost blocat accesul la licitaţie. Astfel, este cât se poate de clar că, deşi se încearcă, există riscul ca n