Un Campari Orange, la 16 lei, e un aperitiv potrivit după aselenizarea în localul de lângă Piaţa Gemeni, alături de niscaiva bruschete de pâine neagră, cu somon, mango şi avocado, la 21 de marafeţi.
Ca antreu cald, am considerat potrivită o farfurie de ciuperci picante cu Jamon de Serrano şi ardei copt, la acelaşi preţ. Muzica discretă, de „oldies but goldies”, e tot un fusion, ca mâncarea. Aşa că, în loc de o cremă sau o supă limpede, am preferat o salată de ruccola, cu morcov, avocado şi cozi de creveţi, dreasă cu ulei de măsline şi aceto balsamico. Scumpă, la 36 de lei, dar uriaşă. Pentru o femeie care ţine la siluetă e deliciul suprem, cu gustul ei primăvărateco- mediteraneean.
O denumire ne-a atras atenţia: Timbale de vită! Ni s-a prezentat un turn Babel de felioare de muşchi de vită la grătar, medium-rare, cu dovlecei, ardei gras, ciuperci şi vinete, cu o rouă de sos din vin roşu şi o brumă de ierburi de Provence. 55 de lei chiar nu e mult! Şi că tot vorbeam de „fusion”, al doilea fel de bază s-a nimerit unul de sorginte ungurească, franţuzit la Bucureşti... O pulpă de raţă la cuptor, cu sos de coacăze şi garnitură de varză roşie. O minune de 42 de lei!
S-a bodit bine şi un vin roşu sec chilian, botezat sud-americăneşte: Concha y Toro Casillero Carmenere. Trei poli şi un pic fiola. În loc de dulce am preferat un platou de brânzeturi fine, mărunţite: Camembert, Roquefort şi şvaiţer, amestecate savant cu miez de nucă, cubuleţe de pepene galben şi migdale. Luna nu e chiar aşa departe de tine!
Ce să mănânci mai întâi, pulpa de raţă cu sos de coacăze sau garnitura?
FOTO: CONSTANTIN CIOCAN
„De ce Luna? Pentru că e misterioasă! Acum, depinde de fi ecare cum vrea să o vadă”. GABRIELA EPURAŞ, cârcimăreasă informaticiană
Pe partea luminoasă a lunii
Modelul culinar de la Luna Cafe&Bistro e un fusion de mâncăruri europene. Lo