Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova continuă cercetările în privinţa suspiciunii de fals sesizată la o secţie de votare din comuna Berleşti, dispunând noi activităţi în investigarea acestor aspecte. Asta după ce un fost candidat la Consiliul Local Berleşti, în luna iunie a anului 2012, Leodor Garcea a formulat plângere penală împotriva celor care au ocupat funcţia de preşedinte şi locţiitor în cadrul Biroului Circumscripţiei Electorale numărul 19 Berleşti, susţinând că aceştia au întocmit „în mod fictiv procesul-verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor şi atribuirea mandatelor pentru funcţia de consilier al Consiliului Local”.
În plângerea sa, Garcea a susţinut că la pagina doi a procesului-verbal „nu au fost înregistrate voturile primite de PRM la secţia de votare 1, ci numai voturile primite la secţia de votare 2, şi anume 55”, iar în opinia acestuia, „dacă ar fi înregistrat şi cele şase voturi primite de PRM la secţia de votare 1, s-ar fi realizat un total de 61 de voturi, suficiente pentru obţinerea unui mandat de consilier”. Deşi a primit o primă soluţie de la procurorii cărbuneşteni, Garcea a făcut plângere împotriva acesteia invocând că „cercetările efectuate în cauză sunt incomplete”.
Magistraţii Parchetului Curţii de Apel Craiova constată astfel că „soluţia adoptată în cauză este nelegală, fiind fundamentată pe cercetări incomplete de natură a nu structura o situaţie de fapt certă care să conchidă cu privire la stabilirea autorului(lor) modificărilor constate pe procesele verbale centralizatoare întocmite la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 19 Berleşti”.
Noi audieri şi confruntări
Din acest motiv, Constantin Lăloianu, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a dispus completarea cercetărilor prin audierea unor membrii ai comisiei ce iniţial nu a