Pasta de ciocolată tip nutella este delicioasă, mai ales dimineaţa, cu o felie de pâine. Îţi dă energie şi este şi deosebit de savuroasă. Iată cum îţi poţi face acasă o pastă de ciocolată mai dietetică. Pasta de ciocolată tip nutella este delicioasă, mai ales dimineaţa, cu o felie de pâine. Îţi dă energie şi este şi deosebit de savuroasă. Iată cum îţi poţi face acasă o pastă de ciocolată mai dietetică.
- Pentru această reţetă e nevoie de două tipuri de ciocolată: neagră şi cu lapte.
- Zahărul poate fi înlocuit cu sirop de agave, care are un indice glicemic scăzut, adică nu creşte glicemia. Mai poţi folosi miere sau sirop de arţar.
- Fibre: alunele au multe calorii, dar au şi fibre, proteine, magneziu, calciu, potasiu şi fosfor. Poţi cumpăra pudră de alune din magazinele bio.
- Grăsimi. În loc să foloseşti ulei de palmier, îl poţi înlocui cu lapte condensat fără zahăr. Va da un gust bun cremei şi o textură cremoasă, fără să o încarce cu grăsmi inutile.
Ingrediente: 50 g de ciocolată neagră, 70 g de ciocolată cu lapte,
100 g de pudră de alune, 200 ml lapte concentrat fără zahăr,
50 g de sirop de agave, o fiolă esenţă de vanilie.
Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi. Topeşte-o în laptele condensat într-o crăticioară, la foc mic, amestecând continuu.
Varsă siropul de agave şi când preparatul este omogen, amestecă rapid şi ia-l de pe foc. Adaugă pudra de alune şi amestecă bine, apoi pune şi vanilia şi amestecă încă o dată. Varsă compoziţia într-un borcan, lasă să se răcească şi pune-l la frigider.