Trupul actorului Dumitru Rucăreanu, decedat pe 3 martie, a fost incinerat miercuri, în prezenţa a doar 13 persoane, a spus pentru gândul George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti.
Cenuşa fostului actor va fi împrăştiată în mare, după cum acesta şi-a exprimat dorinţa în testament. "A iubit marea foarte mult, acolo şi-a petrecut ultimele două luni din viaţă", a mai spus George Mihăiţă, adăugând că Dumitru Rucăreanu a preferat să aibă alături doar o asistentă care se ocupa de îngrijirea lui.
"Era împăcat, îmi spunea că-i liniştit. A plecat destul de demn", a mai spus George Mihăiţă, care de mai mulţi ani devenise foarte apropiat de fostul actor.
Născut pe 26 octombrie 1932, în oraşul Ghimbav din judeţul Braşov, Dumitru Rucăreanu şi-a petrecut copilăria la poalele Tâmpei, iar mai târziu a urmat cursurile Liceului Principesa Elena din Braşov (astăzi Colegiul Naţional Unirea).
În perioada adolescenţei a practicat hocheiul, cum însă încă de atunci avea înclinaţii artistice s-a înscris la Şcoala Populară de Arte din Braşov, unde a studiat pianul şi acordeonul.
S-a mutat în Bucureşti pentru a se înscrie la Conservator, dar condiţiile dure de admitere l-au făcut să se răzgândească şi să aleagă în schimb Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică.
A absolvit în anul 1956, la clasa profesorului Nicolae Bălţăţeanu, şi a fost repartizat la Teatrul Naţional din Craiova, unde a rămas până în anul 1959.
Revenit în Bucureşti, Dumitru Rucăreanu a început să lucreze cu Teatrul de Comedie, unde a fost distribuit în numeroase spectacole.
În cinematografie a debutat în anul 1963, când a jucat în filmul "Linişte", în regia lui Alexandru Boiangiu. Au urmat rolurile din peliculele "Dragoste la zero grade" (1964), "Camera albă" (1965), "Asediul" (1971), "Aventuri la Marea Neagră" (1972), etc.
La