Cel mai mare mucenic moldovenesc din lume, cu o lungime de trei metri, a fost pregatit sambata, in Piata Pipera din Voluntari, judetul Ilfov, de o cofetarie din Botosani. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Targului Mucenicilor, ce a avut loc de vineri pana duminica, in Piata Pipera, cu ocazia sarbatorii celor 40 de Mucenici (9 martie).
Pregatirea mucenicului a inceput de la ora 10.00 si s-a incheiat in jurul pranzului, la final fiind impartit celor prezenti. Pentru pregatirea acestuia, cei patru bucatari au folosit faina - 10 kg, 4 kg de zahar, 50 de oua, 150 g de sare, 500 de grame de drojdie, unt - 2 kg, lapte 2 kg, miez de nuca - 4 kg si 2 kg de miere de albine.
La targ au fost pregatiti mucenici moldovenesti cu nuca si miere, de dimensiuni normale sau uriasi, mucenici muntenesti - din cei „cu zeama” -, cat si toate ingredientele pentru a putea fi preparati acasa, dupa retete proprii, respectiv miere, nuca, scortisoara si altele, toate naturale. Nu doar mucenicii au fost vedete in acest weekend in Piata Pipera, ci si tuica, palinca sau vinul, in traditionalele „40 de pahare”, cu care producatorii prezenti si-au intampinat oaspetii. (Petronela Rotariu) Cel mai mare mucenic moldovenesc din lume, cu o lungime de trei metri, a fost pregatit sambata, in Piata Pipera din Voluntari, judetul Ilfov, de o cofetarie din Botosani. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Targului Mucenicilor, ce a avut loc de vineri pana duminica, in Piata Pipera, cu ocazia sarbatorii celor 40 de Mucenici (9 martie).
Pregatirea mucenicului a inceput de la ora 10.00 si s-a incheiat in jurul pranzului, la final fiind impartit celor prezenti. Pentru pregatirea acestuia, cei patru bucatari au folosit faina - 10 kg, 4 kg de zahar, 50 de oua, 150 g de sare, 500 de grame de drojdie, unt - 2 kg, lapte 2 kg, miez de nuca - 4 kg si 2 kg de miere de albine.
La targ au fost pregatiti mu