Într-o discuţie cu reporterul „Adevărul“, vocalistul grupului rock recunoaşte că participarea la concursul naţional i-a împlinit o pasiune mai veche şi i-a oferit şansa de a-şi evidenţia abilităţile muzicale în faţa unui auditoriu mixt.
„Cred că verdictul fost corect, având în vedere că voturile au fost exprimate de public şi de juriu. Părerile au fost eterogene, precum personalităţile membrilor. În asta constă frumuseţea unui concurs: să fie un rezultat imprevizibil. Dacă opiniile ar fi coincis, ne-am fi întors pe vremea lui Ceauşescu, când era totul la fel“, subliniază cântăreţul a cărui melodie s-a clasat pe locul al patrulea. Piesa „Un refren“ a obţinut două puncte din partea juriului şi zece puncte de la public.
Vocalistul formaţiei compuse din Gabriel Basarabescu, Radu Cartianu, George Vila, Alexandru Dascaloiu şi Alina Crişan recunoaşte că Eurovisionul l-a influenţat în mod plăcut. „A fost o experienţă extraordinară, iar rezultatul a fost măgulitor. Am primit mai mult decât ne-am imaginat de la acest concurs“, analizează Robert Turcescu.
„Pentru mine, Eurovisionul a însemnat adrenalină, competiţie, posibilitatea de a testa şi de a valida o pasiune. Eurovisionul a fost şansa de a face cunoscut acest proiect muzical numit Casa Presei. Suntem cinci bărbaţi maturi şi o domnişoară, iar pe noi, această experienţă ne-a întinerit cu 20 de ani“, explică vocalistul contestat pentru că a concurat pe scena Eurovisionului cu nume deja consacrate precum Luminiţa Anghel şi Elena Cârstea.
„A fost o şansă de a arăta societăţii româneşti că nu e nimic ruşinos să-ţi urmezi pasiunile. Noi nu ne-am considerat artiştii neamului, am cântat de plăcere. Dacă aş da timpul înapoi, aş zice că merită trăită o asemenea experienţă. Mi-am asumat latura artistică şi le-am arătat şi copiilor mei că am avut curajul de a-mi urma pasiunea, chiar şi aproape de vârsta de 40 d