Modificarea sistemului de taxare a locurilor de parcare din centru va intra în dezbatrere la pachet cu taxele locale pe 2014.
Aplicarea unor costuri diferenţiae pentru închirierea locurilor de parcare din centrul oraşului are doi susţintători la nivelul primăriei, cei doi viceprimari, a afirmat primarul Emil Boc, în cadrul dezbaterii proiectului de buget al oraşului pe 2013.
"Consider că în centrul istoric nu este normal să parchezi maşina mai mult de două ore în timpul zilei, să blochezi locurile de parcare, dacă lucrezi în centru. Este o practică care se aplică în toate ţările civilizate. Poţi veni în oraş, să-ţi plăteşti parcarea, dar nu poţi rămâne în zona centrală mai mult de două ore. În acest fel toată lumea poate veni la o instituţie să-şi rezolve problemele, să meargă la bancă, iar dacă are de staţionat o perioadă mai lungă poate folosi parking-urile", a subliniat consilieriul local Gabriel Oniga (USL). Acesta a adăugat, în cadrul întunirilor legate de proiectul de buget al administraţiei locale Cluj-Napoca, că în inelul II de parcări periferic centrului ar trebuie să se permită parcarea pe toată durata zilei. „Cei care deţin abonamente ar trebuie să parcheze doar în intervalul 18.00 - 8.00 dimineaţa. Aşa nu ar fi probleme cu parcările", a mai completat consilierul.
Edilul Emil Boc a declarat că modificare sistemului de taxare a locurilor de parcare din centrul oraşului are şanse să fie modificată, mai ales că aplicarea tarifării la interval orar în cazul centrului istoric îi are ca susţinători pe cei doi viceprimari clujeni, Ana Horvath şi Gheorghe Şurubaru.
Primarul a avansat ca orizont de timp pentru iniţierea demersurilor de modificare a regulamentului de închiriere a locurilor de parcare din centru, luna mai. "Atunci vom iniţia dezbaterea privind taxele şi impozitele locale pe care le vom aplica din 2014 şi putem lua în discuţi