Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna a demarat în urmă cu câteva zile mai multe acțiuni prin care s-au prelevat probe de la mai mulți producători de lapte, de la procesatori și inclusiv de la automatele de lapte din județ. Acțiunile au venit în urma solicitării ANSVSA, care a dispus demararea unor controale extinse în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă.
Directorul DSVSA, Sikó Barabási Sándor, a declarat că au preluat deja probele de lapte, acestea fiind trimise la laboratorul din Alba Iulia, de care aparține DSVSA Covasna. Sikó a precizat că rezultatele vor fi, cel mai probabil, transmise la Autoritatea Națională, în cursul acestei săptămâni.
ANSVSA a oprit de la livrare laptele crud produs de o fermă, după ce a depistat în acesta aflatoxină peste limitele admise, dispunându-se verificări în toată țara, de la producători, la unități de procesare a laptelui. Laptele contaminat cu aflatoxină poate deveni periculos pentru sănătate, în condițiile consumului unor cantități mari, pentru o perioada îndelungată.
Ținând cont că mai sunt câteva săptămâni până la Paștele Catolic, DSVSA va demara, cu zece zile înainte de sărbătoare, controale la carnea de miel.
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna a demarat în urmă cu câteva zile mai multe acțiuni prin care s-au prelevat probe de la mai mulți producători de lapte, de la procesatori și inclusiv de la automatele de lapte din județ. Acțiunile au venit în urma solicitării ANSVSA, care a dispus demararea unor controale extinse în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă.
Directorul DSVSA, Sikó Barabási Sándor, a declarat că au preluat deja probele de lapte, acestea fiind trimise la laboratorul din Alba Iulia, de care aparține DSVSA Covasna. Sikó a precizat că rezultatele vor fi, cel mai probabil, transmi