1975 – Robert Turcescu vine pe lume la o maternitate din Pitești. ”Felicitări! E sergent major!” îi anunță medicul pe părinții.
1982 – Părinții îl înscriu pe Robert Turcescu la o școală specială, pentru copii fără simțul umorului. Învață să citească într-un alfabet special, destinat persoanelor care nu pot vedea poanta într-o glumă.
1983 – Apar primele probleme în dezvoltarea școlară a lui Turcescu. Deși la vârsta de 8 ani mai toți copiii știu deja să scrie și să citească, învățătoarea îi avetizează pe părinții lui Robert că acesta nu va învăța niciodată să scrie cu umor.
1985 – Robert Turcescu le spune colegilor lui de clasă pe un ton confidențial că toate problemele de matematică din țara asta provin de la guvernarea USL.
1987 – Pentru că nu e capabil să scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară, Robert Turcescu se oferă să facă o emisiune pe această temă, la care îi invită pe Ion Cristoiu și pe Adriean Videanu.
1993 – Robert Turcescu devine pasionat de paranormal și își dorește ca într-o zi să ajungă medium, sau, dacă nu, măcar mediocrum. Tot pasiunea pentru paranormal îl aduce în preajma unor personaje fascinante, cu puteri nebănuite, înzestrate cu un simț suplimentar: simțul ridicolului.
1998 – Întrebat de ce nu e capabil de autoironie, Robert Turcescu răspunde scârbit că nu-i plac mașinile.
2002 – Turcescu vede toate sezoanele din Seinfeld într-o singură săptămână. Se declară mișcat de serial, despre care spune că e o dramă cutremurătoare, cum rar se mai fac în ziua de azi.
2010 – Turcescu se impune rapid în lumea interlopă a Capitalei după ce se laudă că, fiind colonel, e mai înalt în grad decât locotenenții lui Nuțu Cămătaru.
2012 – După ce le arată piesa cu care vrea să participe la Eurovision, apropiații îi spun lui Robert Turcescu că singurul lucru care l-ar salva de ridicol ar fi