Din 15 februarie, vreme de o lună, trei angajaţi ai fabricii din Dumbrăviţa, Vasile Cupar- mecanic 42 de ani; Mircea Pop – şef de schimb, 52 de ani şi Dan Parascineti – 26 de ani, managerul departamentului de mentenanţă, participă la un proiect inedit şi extrem de important, derulat la fabrica UAC din Canton: montarea unei prese de extrudare cu o capacitate de 10.000 de tone.
Rep.: Care este scopul deplasării în Canton?
Dan Parascineti: Participăm la instalarea unei prese de extrudare, e vorba de o presă cu o capacitate de extrudare de aproape 10.000 de tone de forţă, aici în Canton, un proiect nou, o linie complet nouă de extrudare, cu presă, cu turn de tratament termic, cu cuptor de îmbătrânire etc. Ca să avem un termen de comparaţie, la Dumbrăviţa, cea mai mare presă are 2500 de tone forţă, aici presa are 10.000, de 4 ori mai mare.
Asta-i gândirea companiei, e o gândire foarte sănătoasă, într-un proiect implică toate resursele tehnice ale companiei. La proiectul acesta iau parte atât ingineri din România, cât şi din Canton, dar şi din Anaheim.
E şi un schimb de experienţă. Prima presă de acest gen a fost instalată în urmă cu vreo 12 ani, dacă îmi aduc bine aminte. Deci nu în fiecare zi avem ocazia să instalăm o piesă de acest gen. Am plecat în 15 februarie şi stăm o lună.
Rep.: Cum a fost contactul cu ceilalţi angajaţi UAC din fabricile din SUA?
Dan Parascineti: Echipa care se află sub conducerea mea e compusă din trei români, patru mexicani şi patru americani. Un conglomerat, ca să zic. Sunt destul de receptivi restul coechipierilor, nu sunt probleme, suntem primiţi foarte bine.
Rep.: Ce aţi învăţat de când sunteţi acolo?
Dan Parascineti: În primul rând, în Canton, fiind o fabrică mult mai veche decât cea din Dumbrăviţa, există o echipă foarte bine închegată. Aş putea spune că lucruri