Geanina Ilieş le îndeamnă pe toate mămicile din România să aibă grijă cu ce tip de preparate îşi hrănesc copiii, tentaţia fast food-ului fiind foarte mare în rândul micuţilor.
Frumoasa prezentatoare de ştiri de la Antena 1, mama unui băieţel de şase ani şi jumătate, este foarte atentă la ce îi pune pe masă copilului, pe care l-a învăţat cu un stil de viaţă sănătos. Patrick mănâncă multe fructe şi legume şi face multă mişcare, mergând frecvent la înot şi antrenamente de Aikido.
Geanina Ilieş îi înştiinţează pe fanii săi de pe Facebook despre pericolele alimentelor de tip fast food şi despre neregulile igienice de preparare a acestora, bazându-se pe studii recente despre care a citit recent.
“Dragi mămici şi tătici!
Ce am citit recent vine ca un semnal de alarmă îngrijorător! Iată ce nu v-ar spune niciodată angajaţii şi conducerea fast food-urilor:
1. În mod normal, după ce un preparat a fost gătit, dacă nu a fost consumat imediat, este aruncat. Fast food-urile nu procedează în acest mod, ci reîncălzesc, la cerere, preparatul respectiv. Dacă însă vrei neapărat să mănânci de la fast food, mai sigur este să comanzi seara, între ora 6 şi 8, când este mai aglomerat, iar preparatele sunt realizate la comandă.
2. Majoritatea vaselor şi a cuptoarelor în care se găteşte la fast food sunt spălate seara cu chimicale foarte puternice, pentru a curăţa grăsimea. Dacă te numeri printre primii clienţi dimineaţa, este posibil ca hrana ta să conţină şi resturi de la aceşti detergenţi.
3. Dungile savuroase de pe burgeri sunt, de multe ori, false, fiind vopsite de producători direct din fabrică pentru a da iluzia ca avem de a face cu o carne proaspăt gătită pe grill.
4. Dacă ai poftă de cartofi prăjiţi, cere măcar unii fără sare, astfel încât să ţi-i prepare spe