Două mari săli ultrasofisticate, tablouri luminoase care avertizează asupra variaţiilor climatice, persoane în uniformă militară sau în cămăşi albe, 15 săli de supraveghere, sport şi repaos, un mic muzeu cu diverse...lucruri găsite asupra turiştilor „rău intenţionaţi”... Toate acestea se află sub celebrul mausoleu de la Moscova, acolo unde se află „mumia” lui Lenin.
1 /.
Trupul îmbălsămat al lui Lenin a fost depus în mausoleu după ce a murit, în ianuarie 1924. Cotidianul Argumentî i Faktî sustinea, în 1995, că "toţi cei care intră în clădire sunt bombardaţi cu energie negativă de până la 700 de roentgeni. O energie care îi lasă infirmi din punct de vedere spiritual. Ar trebui ca intreg mausoleul să fie ars, pentru a scăpa ţara de suferinţă!". Publicaţia mai nota că, pentru toate religiile lumii, a privi corpul unui om mort de multă vreme atrage asupra privitorului o puternică energie satanică...
Proceduri de păstrare
Trupul lui Lenin s-a păstrat datorită unui ritual care, în mare parte rezistă şi azi. De câteva ori pe lună, specialiştii pulverizează, cu mare atenţie, soluţia miraculoasă pe faţa şi mâinile lui Lenin. La interval de câteva luni, mausoleul este închis: corpul este scos din sarcofag şi transportat într-o sală alăturată, numită „laborator”, unde corpul este studiat minuţios şi aruncat într-o baie de „poţiune magică”, în care stă timp de o lună. Deşi s-au succedat multe generaţii de specialişti la mausoleu, nici unul dintre ei nu a dezvăluit vreodată secretul „poţiunii”. Sub mausoleu, în două mari săli ultrasofisticate, tablouri luminoase avertizează asupra variaţiilor climatice, totul fiind de fapt un orăşel aflat sub mausoleu.
Oricât ar părea de...ciudat, mausoleul este inclus pe lista monumentelor protejate de UNESCO.
Creierul tăiat în felii?
Unii afirmă că trupul lui Lenin s-a degradat