Asociaţia culturală „OltArt” a scos pe piaţă numărul 2 (ianuarie - martie) al revistei culturale cu acelaşi nume care cuprinde semnături importante din cultura locală şi naţională, dar şi din Republica Moldova.
Consumatorul de presă culturală îşi poate satisface nevoile estetice cu o largă bogăţie tematică, găsind între copertele noii ediţii OltArt materiale eseistice, cronici literare, articole de critică pe coordonate literare şi filozofice, proză şi poezie de bună calitate, rânduri de istorie, interviu etc., totul în cadrele stabilite ale multor rubrici permamente (pentru că revista, cu aproape 100 de pagini, şi-a propus, încă de la început, să aibă o bază stabilă, ca organizare şi valoare, pregătindu-se de drum lung).
Publicaţia debutează cu rânduri eseistice adunate de profesorul slătinean Silviu Gorjan sub titlul „A vedea şi a înţelege” şi care dezvoltă tema călătoriei pe coordonate culturale sub aspecte spiritual-creative. Rubrica „Trecute vieţi” şi-o asumă, iarăşi, Aurelia Grosu, şefa Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Olt, care decupează din istorie destinul familiei Slătineanu, o veche familie boierească răsărită în Slatina cu vreo patru secole în urmă şi despre care autoarea oferă informaţii importante utilizând, ca de obicei, scriitura simplă şi incitantă cu parfum de poveste.
Prolific şi în acest număr, scriitorul C. Voinescu, iniţiatorul publicaţiei, semnează o cronică literară la volumul de poeme „Insomniile unui tratat de pace”, al poetului şi publicistului Virgil Dumitrescu de la Craiova, o avancronică la un nou volum de poezie semnat Liuţa Scarlat şi, la rubrica „Limba noastră”, o nouă lecţie de limbă română sub aspect demonstrativ-ironic.
La rubrica „Note de lectură”, scriitorul Ion Georgescu ne prezintă volumul „Marin Preda. Repere biobibliografice” semnat de Stan V. Cristea de la Alexandria, „Breviarul” îi apar