Câteva zeci de companii din Cluj, care au prestat servicii pentru compania Bechtel, caută soluţii, să dea în judecată compania americană, pentru neplata unor datorii.
Pe rolul Tribunalului Comercial Cluj se află deja un proces intentat constructorul american de firma care i-a transportat pe cei 3.200 de muncitori, pe şantierul autostrăzii. În acest caz, motivul procesului este neplata unor facturi care, cu tot cu penalităţi, totalizează aproximativ un milion de dolari americani, scrie presa clujeană.
Reprezentanţii organizaţiilor patronale spun că firmele neplătite de către Bechtel ar trebui să facă front comun, în încercarea de a-şi recupera banii. Reprezentanţii Bechtel nu au comentat în niciun fel aceste declaraţii.
Când a început valul disponibilizărilor AJOFM Cluj a luat atitudine
AJOFM Cluj a anunţat la acea vreme că va acţiona în instanţă firma Bechtel, daca aceasta îi va disponibiliza pe cei 2.000 de angajaţi care au lucrat la tronsonul inaugurat la 1 decembrie .
Potrivit directorului executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, angajatii din construcţii sînt protejati printr-o lege specială.
Anul trecut în luna decembrie, Compania americană Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania, a fost amendată de Consiliul Judeţean Cluj pentru nerespectarea prevederior unei autorizaţii de construire şi pentru faptul că nu a refacut un drum judeţean.
Câteva zeci de companii din Cluj, care au prestat servicii pentru compania Bechtel, caută soluţii, să dea în judecată compania americană, pentru neplata unor datorii.
Pe rolul Tribunalului Comercial Cluj se află deja un proces intentat constructorul american de firma care i-a transportat pe cei 3.200 de muncitori, pe şantierul autostrăzii. În acest caz, motivul procesului este neplata unor facturi care, cu tot c