De 30 de ani este profesor. Mai întâi la Liceul „Unirea“, apoi la gimnaziu. De 9 ani este directorul Şcolii „Ion Basgan“ din Focşani. Este vorba de profesorul de fizică Tiberiu Dima, pe care vi-l prezentăm astăzi.
Reporter: Cum a fost copilăria dumneavoastră?
Tiberiu Dima: Copilăria mea a fost frumoasă. A fost o copilărie în care m-am şi jucat, dar am şi citit. Am fost sprijinit în tot ce însemna relaţia cu şcoala şi cartea. Şcoala generală am început-o la Şcoala nr.7 şi am continuat-o la Şcoala nr.4. Am absolvit cursurile Liceului „Unirea”, iar facultatea am absolvit-o la Universitatea din Bucureşti, specializarea fi-zică. Acolo am început cu fizică tehnologică şi după un an-doi m-am transferat la didactică.
Rep: Cum vedeţi copilăria copiilor de astăzi? Credeţi că le lipseşte ceva?
T.D.: Copiii de acum nu au atâta libertate câtă am avut eu şi generaţia mea. Verile le petreceam la ţară, la Mărtineşti, unde aveam bunicii. Sigur că făceam şi lucruri educative, cum ar fi Şcoala de arte plastice, am învăţat fotografie, iar de atunci s-a dezvoltat pasiunea pentru arta fotografiatului. Pasiunea aceasta mi-a umplut frumos timpul liber.
Rep: Copiii de astăzi ce pasiuni au?
T.D.: Este important ca părinţii să urmărească pasiunile copiilor şi să îi sprijine. Eu, spre exemplu, îi invidiez pentru accesul la net, pentru că pot afla multe lucruri. Se pot juca cu jucării mult mai interesante decât aveam noi. Acum eu canalizez copiii spre documentare.
Rep: Câţi ani aveţi la catedră?
T.D.: Împlinesc anul acesta 30 de ani. Ca director 9 ani.
Rep: Peste un an va fi o cifră rotundă!
T.D.: Eu cred că 9 este o cifră benefică. Mie îmi prieşte 9 pentru că m-am născut pe 9 a IX-a şi am fost urmărit de cifra 9 în foarte multe locuri. Copilul meu s-a născut într-o zi de 9 în anul 1990.
Rep: Când aţi intrat în