Piaţa farmaceutică este unul dintre domeniile în care rechinii mari înghit peştii mici. Tocmai pentru că nu mai doresc să lupte împotriva curentului de unele singure, farmaciile independente din toată ţara s-au reunit în grupul ce de acum se numeşte Ethica.
De ce o nouă asociere ?
Grupul Ethica vine ca un răspuns la unele manifestări care au loc pe piaţa farmaceutică. „Farmaciilor mici le este greu să aibă un avocat care să le reprezinte interesele, un agent de marketing care să le promoveze, un jurist care să le ajute cu contractele cu furnizorii sau cu terţi. Noi, ca şi farmacişti nu avem o astfel de pregătire, aşa că această asociere ne permite să avem aceşti oameni care să ne ajute să ne promovăm”, spune Carmen Oros, preşedintele Patronatului Farmaciilor din Sibiu.
Grupul Ethica, din care fac parte numai farmaciile independente, îşi propune să se promoveze ca un grup unitar, dar în acelaşi timp, fiecare farmacie în parte îşi va menţine autonomia administrativă şi financiară. „Prin această asociere dorim să ajutăm şi să ne ajutăm, pentru că este foarte greu să facem faţă lanţurilor mari de farmacii. De exemplu, dacă se negociază cu furnizorii pentru un medicament, altfel se negociază pentru mai multe farmacii decât pentru una singură”, mai spune Carmen Oros.
Grijă pentru clienţi
Pe lângă aspectele de orin administrativ şi financiar, farmaciile din grupul Ethica îşi doresc să pună pe primul plan omul care le trece pragul. „Vrem ca oamenii să îşi aducă aminte că farmaciile independente sunt o continuare a farmaciilor de altă dată, iar farmaciştii asta au continuat să fie. Farmaciile tradiţionale, cum suntem noi, doresc să pună din nou în valoare profesionalismul, să fie alături de pacienţi, să aibă o mai bună colaborare cu medicii pentru a stabili cel mai bun tratament pentru pacient. De acum farmaciştii din lanţul E