V-aţi pricopsit cu o viroză respiratorie sau chiar cu gripă? În afara tratamentului medicamentos trebuie să respectaţi şi câteva sfaturi legate de dietă. În plus, există cinci metode care vă permit să vă feriţi de răceli.
Dacă sunteţi răcit, trebuie să evitaţi alimentele grase, lactatele şi dulciurile. În plus, vă puteţi baza pe tincturi de propolis şi echinaceea, bitter suedez şi ceaiuri calde. Dacă nu sunteţi bolnav şi doriţi să vă feriţi de viroză, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli.
1.Consumaţi usturoi şi ceapă. Aceste legume au efectul unui antibiotic şi sporesc imunitatea organismului.
2.Mâncaţi zilnic 10 fructe/legume. Acestea sunt bogate nu doar în fibre, ci şi în vitamine şi minerale şi vă feresc de viroze.
3.Consumaţi cereale integrale, nuci şi migdale pentru că sunt bogate în zinc, mineral ce învinge infecţiile.
4.Nu ocoliţi chefirul şi iaurtul pentru că nu doar reglează tranzitul intestinal, dar întăresc şi imunitatea organismului.
5.Beţi cât mai multe ceaiuri calde şi evitaţi cafeaua şi băuturile pe bază de cofeină pentru că favorizează deshidratarea organismului.
Alimente care nu trebuie să lipsească din meniu
- morcovi
- friptură
- iaurt
- usturoi
- ghimbir
- nuci
- kiwi
- zmeură
Consumaţi minimum un iaurt pe zi
Cercetătorii susţin că persoanele care consumă minimum un iaurt pe zi îşi sporesc imunitatea organismului cu 25%. Dacă vă temeţi că vă puteţi îngrăşa, alegeţi iaurturile degresate.
Supa, imbatabilă
"Aliment cu proprietăţi similare unui antigripal, supa, în special cea de pui, vă ajută să ieşiţi învingători în lupta cu virusurile. În plus, consumată caldă, supa desfundă căile respiratorii şi calmează dure