Transparenţă pentru Capitala Culturală Europeană din 2021: clujenii află dintr-un comunicat de presă ulterior că asociaţia s-a întâlnit astăzi.
Consiliul Director şi aparatul de lucru şi-au prezentat azi rapoartele de activitate pentru ultimul an, dar, pentru că la AGA au participat doar membrii, aceştia sunt şi singurii care au acum acces la aceste rapoarte.
"În ultimul an, asociaţia a parcurs câţiva paşi importanţi în ceea ce priveşte pregătirea candidaturii", spune în comunicatul de presă directorul asociaţiei, Florin Moroşanu. "Astfel, în 14-15 noiembrie 2012, a organizat la Cluj-Napoca conferinţa internaţională "Capitale Culturale Europene 2020 şi după", prima conferinţă de acest gen din ţară la care au participat 7 foste şi viitoare capitale culturale, precum şi oraşele din Romania cu care Clujul se află în competiţie. Conferinţa a fost organizată de către asociaţie în colaborare cu fundaţia "AltArt", fundaţia "A soul for Europe" şi a fost finanţată de către Primăria Cluj-Napoca şi AFCN".
La sfârşitul anului trecut, reprezentanţi ai asociaţiei au participat la câteva importante manifestări internaţionale, este vorba de Conferinţa Comisiei Europene cu privire la metodologia de acordare a titlului de Capitală Culturală după anul 2020 şi la bugetul UE dedicat culturii, conferinţa "Cities for Europe" organizată la Berlin unde artişti, intelectuali, politicieni şi reprezentanţi ai administraţiilor locale şi regionale din Europa s-au întâlnit pentru a căuta soluţii culturale la problemele Europei contemporane, Art Market-ul de la Budapesta care a prezentat fenomenul Şcolii de pictură clujene, evenimentul de prezentare al Proiectului Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului la Bruxelles şi respectiv festivitatea de decernarea a titlului de la Maribor.
"În această perioadă, asociaţia a reuşit să-şi atragă sprijinul unor companii