Scandalurile în care este implicată ţara noastră continuă, după ce o televiziune germană a difuzat un reportaj în care România apare ca fiind sursa cărnii de cal etichetate ca fiind de vită.
Luni seara, Antena 3 a prezentat, în cursul unei emisiuni, un reportaj al unei televiziuni germane în care ţara noastră apare ca fiind implicată în scandalul cărnii de cal care a afectat mai multe ţări europene.
Jurnaliştii germani au discutat cu proprietarul unui abator pe care îl caracterizează ca fiind „extrem de agresiv“, după ce au găsit „şaizeci de cranii şi schelete împrăştiate pe un câmp“. Proprietarul abatorului nu se dezminte, ci se răsteşte la jurnalişti: „Nenorocitule! Ţi-au dat voie să fotografiezi? Chem poliţia!“. Mai târziu, aceştia dezvăluie că respectivul proprietar de abator era Florian Turcanu.
Autorii materialului susţin că „din România provenea carnea de cal găsită în lasagna“ şi încep investigaţia din Bucureşti. Deşi sursele oficiale prezentate arată că în România nu sunt probleme, jurnaliştii germani lansează o întrebare: „Aşa să fie?“ şi continuă ancheta cu o serie de informaţii în care se precizează că în restaurantele din Bucureşti a fost găsită carne de cal etichetată ca fiind de vită.
„Pentru români, asta înseamnă un nou scandal. Nici aici nu vrea nimeni să mănânce carne de cal“, arată ei.
Ancheta continuă cu investigarea mai multor abatoare româneşti, iar jurnaliştii descoperă un abator care îi aparţine lui Florin Turcanu, personajul care apare la începutul materialului şi care ar fi sursa cărnii de cal etichetate ca fiind de vită.
„Caii provin din gospodării. Oamenii transportă aici orice în căruţe. Caii sunt aici unelte de muncă, deseori flămânzi şi bolnavi. Ţăranii nu au bani pentru hrana lor şi nici pentru a apela la un veterinar“, arată reporterii germani care subliniază implicarea organizaţiei pentru protecţia