Primăvara este momentul ideal pentru curăţenia generală atât a locuinţei, cât şi a organismului nostru. În acest anotimp putem începe să consumăm alimente mai sănătoase, care să ne ofere energia şi nutrienţii necesari.
Legumele, verdeţurile şi fructele pe care le găsim primăvara în pieţe sunt extrem de benefice pentru organismul uman, ajută la eliminarea toxinelor şi la îmbunătăţirea calităţii pielii.
Consumă mai multe alimente verzi
În multe părţi ale lumii, verdele este semnul distinctiv al sosirii primăverii. Mai mult soare înseamnă mai multă clorofilă, un component cheie care se găseşte în plante şi care ajută la captarea energiei solare. Astfel, primăvara este indicat să consumi cât mai multe produse de culoare verde precum salata verde, spanac, rucola sau leurda. Consumă astfel de produse zilnic, sub formă de salate sau alte preparate.
Consumă alimente uşoare
Primăvara este un sezon plin de culoare, lumină şi verdeaţă. Pentru a celebra aceste lucruri este indicat să evităm consumul de alimente grase şi grele. Alimentele pe care le consumăm în acest sezon trebuie să ne ofere energie. Evită să mănânci atunci când nu îţi este foame şi nu încărca inutil sistemul digestiv. Profită de vremea frumoasă şi însorită şi fă plimbări lungi prin parc, în special atunci când eşti tentat să consumi alimente calorice. În primăvara asta, încearcă să te bucuri de mesele compuse din preparate uşoare şi energizante şi evită-le pe cele care te obosesc.
Consumă alimente proaspete
Primăvara aduce în pieţe o multitudine de verdeţuri, fructe şi legume, pline de savoare şi vitamine. Încearcă să eviţi consumul de produse congelate sau semipreparate şi să te bucuri de oferta naturii.
Alimente pe care să le consumi în această primăvară
Sparanghel. Sparanghelul este o sursă importantă de ac