O reducere experimentală la 9% a TVA la pâine ar putea avea loc în a doua jumătate a anului, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la fructe, legume, sau carne, a anunţat, aseară, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.
“Sunt foarte hotărât la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat în ianuarie şi ne vedem din nou în mai – pentru că ei au spus: “dacă reduceţi TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să aveţi niciun efect pozitiv, ci doar o să crească” – şi atunci pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem un experiment la pâine. TVA la pâine să îl reducem la 9% pe tot lanţul de producţie. Şi dacă până la sfârşitul anului se arată că ceea ce spun eu, că de fapt în felul acesta o să oprim evaziunea fiscală şi cu 9% o să încasăm mai mulţi bani decât cu 24% şi cu evaziune, atunci ne permitem mai departe, pentru fructe, legume, pentru produse bio, carne”, a spus premierul, la Antena 3.
O reducere experimentală la 9% a TVA la pâine ar putea avea loc în a doua jumătate a anului, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la fructe, legume, sau carne, a anunţat, aseară, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.
“Sunt foarte hotărât la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat în ianuarie şi ne vedem din nou în mai – pentru că ei au spus: “dacă reduceţi TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să aveţi niciun efect pozitiv, ci doar o să crească” – şi atunci pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem un experiment la pâine. TVA la pâine să îl reducem la 9% pe tot lanţul de producţie. Şi dacă până la sfârşitul anului se arată că ceea ce spun eu, că de fapt în felul acesta o să oprim