Angajaţii Cantinei de Ajutor Social, care s-au dus cu ajutoare de la Uniunea Europeană la domiciliul beneficiarilor, s-au întors cu ele înapoi în majoritatea cazurilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru că mare parte a persoanelor care erau trecute pe listă ca având handicap gradul I sau II şi automat beneficiari ai acestor ajutoare nu au fost găsite la domiciliu. „Este o adevărată neruşinare! Noi cheltuim bani cu benzina, scoatem oameni de la activităţile lor şi îi trimitem cu ajutoarele la domiciliu şi beneficiarii sunt de negăsit. Fie primesc această indemnizaţie pe card, nu mai stau în oraş şi s-au mutat la ţară, în altă parte, fie sunt plecaţi în străinătate. Din 200 de beneficiari la care am mers la domiciliu, am găsit doar 60”, ne-a declarat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social Focşani.
Iniţiativa de a trimite aceste ajutoare direct la domiciliul beneficiarilor a aparţinut primarului municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, care a considerat că poate din cauza bolilor şi a bătrâneţii, unii oameni nu pot merge la depozitul de pe strada Ipătescu, din Focşani să îşi ridice ajutoarele.
Tone de alimente rămase în depozit
Din totalul de peste 7.000 de persoane care ar fi trebuit să beneficieze de ajutoare de la Uniunea Europeană, aproximativ 1.200 nu şi-au luat alimentele. Pe lista beneficiarilor sunt persoane care au venituri lunare mai mici de 400 de lei, şomeri, persoane cu handicap, pensionari cu venituri mici. În depozit mai sunt aproximativ 5 tone de mălai, 4 tone de orez, aceeaşi cantitate de fasole şi aproximativ 3 tone de zahăr.
În cazul în care nu vor fi distribuite există riscul ca acestora să le expire termenul de valabilitate. Reprezentanţii Primăriei au făcut deja o cerere către Consiliul Judeţean ca aceste alimente să fie repartizate către localităţile în care aceste alimente au ajuns în cantităţi insufi