Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în cadrul dezbaterii privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, că susţine obiectivele pe care Comisia Europene le urmăreşte în acest sens, potrivit unui comunicat de presă.
"Doresc să mulţumesc Comisiei Europene pentru această iniţiativă şi să-mi exprim susţinerea pentru obiectivele pe care le urmăreşte: reducerea dependenţei de petrol în transporturile rutiere şi pe apă şi respectiv reducerea emisiilor de CO2 din aceste sectoare, prin creşterea disponibilităţii combustibililor alternativi de-a lungul infrastructurii de transport. Ca poziţie preliminară, România consideră că utilizarea unor tehnologii bazate pe emisii scăzute va avea un efect benefic pentru calitatea aerului, dar mai ales în zonele urbane. Dezvoltarea infrastructurii necesare pentru utilizarea combustibililor alternativi va stimula inovarea în domeniul tehnologiilor cu emisii scăzute de carbon în transporturi şi va contribui la obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul UE", a precizat Fenechiu.
Domnia sa a adăugat: "Considerăm că trebuie luate măsuri la nivel european de creare şi susţinere a unei pieţe auto bazate pe combustibili alternativi, prin preţuri şi stimulente financiare adecvate, împreună cu sprijin pentru crearea infrastructurii pentru combustibili alternativi. De asemenea, considerăm că termenul de realizare a punctelor de realimentare cu GNL accesibile publicului, din porturi şi de pe infrastructura rutieră aferentă reţelei centrale TEN-T, ar trebui să fie anul 2030, corelat cu termenul propus de realizare a reţelei centrale TEN-T".
F.A. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în cadrul dezbaterii privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, că susţine obiectivele pe care Comisia Europene le urmăreşte în acest sens, potri