Cu sau fara iod, de mare sau de mina? Sare din Himalaya sau din Slanic Prahova? Sarea roz, sarea alba sau cea albastra? Care este cel mai sanatos tip de sare?
Dincolo de tipul sau, recomandarea ferma spune ca nu trebuie sa consumam mai mult de 1.500 de miligrame de sare pe zi, ceea ce este aproximativ egal cu doua treimi dintr-o lingurita, scrie Yahoo Health.
La gatit este recomandata asa numita sare cuser, granulata. Este recomandat sa fie adaugata la final. Granulele fac ca, in total, cantitatea de sare sa fie mai mica decat daca ai folosi sare fina, macinata si recristalizata. Acest tip de sare nu are iod adaugat.
Sarea de masa ideala este cea imbogatita cu iod, pentru ca sustine procesele metabolice naturale ale tiroidei. Se dizolva mai rapid decat alte tipuri de sare, asa ca este buna si la gatit, in sosuri si aluaturi. Este bine sa pui sare iodata in apa in care fierbi pastele. Iodul este absorbit de paste si ajunge in organism.
Granulele mari de sare sunt ideale pentru ca inseamna ca adaugi mai putina sare, desi gustul este pregnant. Granulele mari de sare se dizolva mai greu, mai ales daca sunt naturale, dar gustul este pregnant.
Clorura de sodiu (sarea obisnuita) se poate combina cu clorura de potasiu, un mineral care are un gust sarat, dar nu are sodiu. Clorura de potasiu este amara atunci cand este incalzita. Poti combina clorura de sodiu cu cea de potasiu, ca o buna solutie pentru a consuma mai mult potasiu. Acest tip de sare nu trebuie incalzit si se adauga doar in farfurie. Potasiul este unul din mineralele care echilibreaza tensiunea arteriala. Sarea cu potasiu nu se utilizeaza decat cu sfatul medicului si doar in cantitatea recomandata.
Cu sau fara iod, de mare sau de mina? Sare din Himalaya sau din Slanic Prahova? Sarea roz, sarea alba sau cea albastra? Care este cel mai sa