De la începutul anului, Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova a avut trei premiere: Chinezii de Michael Frayn, Apocalipsa după Shakespeare – un spectacol de Janusz Wiśniewski - și Lysistrata după Aristofan.
Chinezii este un spectacol mai vechi în regia lui Mircea Cornișteanu, care a debutat la Teatrul Nottara din București, cu ani în urmă, relocat la Tulcea (Centrul Cultural „Jean Bart“), iar acum mutat definitiv la Craiova. Pentru premiera craioveană, partenerul Ceraselei Iosifescu a fost schimbat, George Alexandru fiind înlocuit cu Claudiu Bleonț.
Cei doi actori joacă cinci roluri diferite. Textul spectacolului, tradus de Petre Bokor, reprezintă ultima parte dintr-un text mai amplu al britanicului Michael Frayn (n. 1933), The Two of Us, și prezintă o seară dedicată prietenilor. Jo și Stephen, un cuplu căsătorit, își invită prietenii la cină. Stephen îi confundă mereu pentru că, din punctul său de vedere, toți arată la fel și se ocupă de aceleași lucruri. E vorba până la urmă de o uniformizare socială care declanşează o uniformizare a trăsăturilor, ca și cum cu toții ar deveni chinezi. Celelalte trei personaje pe care cei doi actori le interpretează sunt un cuplu proaspăt divorțat: Bee și Barney, respectiv noul iubit al lui Bee – tânărul Alex. Jo invitase la masă noul cuplu (Bee și Alex), în timp ce Stephen îl invitase pe Barney, uitând că cei doi se despărțiseră. Cei trei ajung sub același acoperiș, dar Jo și Stephen sunt hotărâți să nu-i lase să se întâlnească.
Spectacolul este plin de energie. Se intră și se iese des pentru a face loc personajelor. Rapiditatea cu care costumele şi perucile sunt schimbate te face curios de spectacolul culiselor.
Spectacolul Apocalipsa după Shakespeare a fost unul foarte așteptat. Regizorul polonez Janusz Wiśniewski este un important om de teatru în țara sa, spectacolul său