Desi carnea de rață este mai grasă decât carnea de pui sau de curcan, preparatele din acest tip de carne au un gust mult mai intens, având de asemenea și numeroase proprietăți terapeutice precum: întărirea sistemului imunitar, utilizarea în caz de convalescență sau anemie, aport de zinc, fier și proteine.
Ingrediente (2 porții)
4 pulpe de rață
150 de grame de miere, de preferat zaharisită
o portocală tăiată felii
sare
piper
ienibahar
Mod de preparare
Într-o tavă de mărime medie se așează pulpele de rață și cu ajutorul unei lingurițe se ung cu un strat gros de miere. Mierea zaharisită va avea mai multă aderență decât cea normală care se scurge mai repede. Nu se mai adaugă ulei întrucât rața va lăsa sufiecientă grăsime. În tavă se adaugă apă până la nivelul pulpelor, și se bagă totul la cuptor la 180 de grade, aproximativ 70 de minute. Sarea se adaugă înspre sfârșitul programului, pentru a nu întări carnea, odată cu feliile de portocale, care se așează uniform peste pulpe și în sosul din tavă. Mai apoi adaugăm piperul și boabele de ienibahar.
Mod de servire
În general este recomandat ca pulpele de rață să fie servite cu salată verde sau alte garnituri ușoare precum cartofi noi natur, piure de morcovi, morcovi caramelizați, legume gătite la aburi.
Desi carnea de rață este mai grasă decât carnea de pui sau de curcan, preparatele din acest tip de carne au un gust mult mai intens, având de asemenea și numeroase proprietăți terapeutice precum: întărirea sistemului imunitar, utilizarea în caz de convalescență sau anemie, aport de zinc, fier și proteine.
Ingrediente (2 porții)
4 pulpe de rață
150 de grame de miere, de preferat zaharisită
o portocală tăiată felii
@