Din ce în ce mai multe produse alimentare de bază sunt în curs de scumpire, dacă nu cumva s-au şi scumpit.
Cartofii, fasolea boabe şi alte legume şi conserve de legume, dar şi cărţile, ziarele, revistele şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în februarie 2013, comparativ cu luna precedentă, conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică. În februarie, faţă de ianuarie 2013, preţurile produselor alimentare au crescut, în medie, cu 0,42 la sută. Cele mai importante majorări de preţuri s-au înregistrat la cartofi - plus 3,98 la sută, fasole boabe şi alte leguminoase - plus 2,98 la sută, alte legume şi conserve din legume - plus 2,33 la sută şi fructe proaspete - plus 1,13 la sută, în timp ce scăderi de preţuri s-au consemnat la ulei comestibil - minus 0,69 la sută, miere de albine - minus 0,3 la sută, lapte de vacă - minus 0,16 la sută, zahăr - minus 0,11%, citrice şi alte fructe meridionale - minus 0,05 la sută, conserve din carne - minus 0,01 la sută. În ceea ce priveşte preţurile produselor nealimentare, care au crescut în februarie cu 0,42 la sută, cele mai mari scumpiri au fost înregistrate la cărţi, ziare şi reviste - plus 2,48 la sută şi combustibili - plus 1,31 la sută. Singura scădere de preţuri, foarte mică, a fost înregistrată de încălţămintea din piele - minus 0,01 la sută. Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,22 la sută. Serviciile pentru îngrijire medicală şi cele pentru igienă şi cosmetică s-au scumpit cel mai mult, cu 0,35 la sută, respectiv cu 0,32 la sută, iar abonamentul auto şi transportul interurban (alte feluri de transport) s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,05 la sută, respectiv cu 0,03 la sută.
Din ce în ce mai multe produse alimentare de bază sunt în curs de scumpire, dacă nu cumva s-au şi scumpit.
Cartofii, fasolea boabe şi alte legume şi conserve de legume, dar şi cărţil