Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Decizia i-a luat prin surprindere pe unii directori de instituţii, majoritatea acestora fiind de părere că desfiinţarea nu se poate face în câteva zile.
DSP şi CJAS Galaţi: Nu am primit nimic oficial despre desfiinţare. Măsura nu ar duce la eficientizare
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi spun că nu au fost informaţi oficial despre o decizie a Ministerului Sănătăţii privind desfiinţarea acestor instituţii şi că o astfel de măsură nu ar duce la eficientizare sau reducere a cheltuielilor.
"Deocamdată nu am primit la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică nicio informare în acest sens. Ce vă pot spune este că sunt total de acord cu reformarea sistemului de sănătate, dar revoluţia acestui sistem se poate face, din punctul meu de vedere, prin două aspecte şi ţinând cont că în centrul acestui sistem se regăseşte pacientul. În primul rând, ar trebui făcută complet informatizarea. Apoi, trebuie stabilit un pachet de măsuri de bază pentru toţi cetăţenii României. Doar astfel poate creşte finanţarea sistemului medical românesc", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
El consideră însă că Casa de Asigurări de Sănătate lucrurile ar putea sta diferit întrucât este vorba despre "monopolul unei singure case".
La rândul său, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Elena Vrabie, afirmă că nu a primit o notificare oficială legată de desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate din ţară şi că nu crede că se va face o economie dacă măsura s-ar aplica.
"Am aflat din presă despre acest lucru. Am verificat şi