Îngrozit de ce otrăvuri pot să bage ăştia în mâncare, am cerut, mai zilele trecute, sfatul unui nutriţionist – nu ştiu dacă v-am zis, dar visez să prind funeraliile lui Ion Iliescu şi nu vreau să-mi strice frumuseţe de vis cine ştie ce bacterie alimentară.
Omul m-a privit lung şi mi-a zis: “Ai mare grijă ce mănânci, dacă nu vrei să-ţi sapi mormântul cu gura, cum zice un vechi proverb chinezesc.” “Păi asta e, că nu ştiu ce să mănânc! Carne am voie?” “Carnea e absolut necesară unei alimentaţii sănătoase! Fără carne, nu ai proteină animală şi ai văzut ce-au păţit ăştia în decembrie, când nu li s-au mai dat, ca pomană electorală, decât fasole, fără cârnaţi? Au votat ca dracu’ şi acum deja încep să chiţăie că le e foame! Deci carne musai trebuie să consumi, însă mare grijă ce fel de carne!
“Carne albă, normal, m-am dat eu cunoscător. Am înţeles că nu e aşa rea ca aia roşie!” “Nu e, dar trebuie să-ţi alegi: vrei să mori obez sau doar otrăvit? În primul caz, trebuie să mănânci carne de pui cu mult antibiotic – asta e bună şi din alt punct de vedere, pentru că te va ajuta să te fereşti de viroze. Dacă bagi nişte aripioare picante şi nişte pulpe la grătar, nu se mai atinge gripa de tine tot anul! În al doilea caz, e suficient să mănânci peşte, fiindcă şi ăsta te scuteşte de alte cheltuieli. De pildă, nu trebuie să-ţi mai cumperi termometru, fiindcă are macroul suficient mercur în el cât să-ţi iei temperatura. Ţi-l pui la subraţ şi să vezi cum urcă mercurul în el dacă ai febră!”.
Am rămas trăsnit. “Atunci să mănânc carne roşie, am îngăimat, măcar asta o fi mai bună”. “Sigur că e bună. Poţi să consumi carne de vită, dar numai dacă-ţi place carnea de cal, fiindcă de obicei astea se amestecă, ştii? Şi carne de porc poţi să consumi liniştit, doar că trebuie să te interesezi ce era porcul: vier sau scroafă? Fiindcă, la cât sunt porcii de îndopaţi cu hormoni, dac