Potrivit proiectului de buget definitivat al judeţului, care va fi aprobat în plenul Consiliului Judeţean Sibiu, vineri, 15 martie, faţă de varianta iniţială, au apărut majorări la sumele din TVA şi impozitul pe venit, tranferate către localităţi.
Astfel, primăriile de la sate şi comune au prevăzută, în acest an, o sumă de 365 de mii de lei, iar cele de oraşe, 400 de mii de lei.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu Ioan Cindrea, primăriile de comune şi sate este de 100 de mii de lei faţă de anul trecut.
„Primăriile de la comune şi sate primesc de 365 de mii de lei, cu 40 de mii de lei faţă de cât era prevăzut iniţial în proiectul de buget. Faţă de anul trecut la nivel de comune, creşterea este de 100 de mii de lei. La oraşe au fost 325 de mii de lei şi acum sunt 400 de mii de lei”, a declarat Ioan Cindrea.
Potrivit preşedintelui CJS, a fost definitivată şi finanţarea proiectelor prioritate, care se vor desfăşura în parteneriat cu satele şi comunele din judeţ. Astfel, 700 de mii de lei sunt prevăzuţi pentru construirea a patru terenuri de sport în Bârghiş, Loamneş, Racoviţa şi Tilişca.
Cu 163 de mii de lei se vor construi patru terenuri de joacă în Alţâna, Iacobeni, Moşna şi Jina. De asemenea, la varianta definitivă a bugetului au fost alocaţi 1.614.000 de lei pentru centrele culturale din zece localităţi: Agnita cu satul Coveş, Şura Mare, Aţel, Boiţa, Laslea cu satul Mălâncrav, Moşna, Roşia, Tilişca, Turnu Roşu şi Vurpăr şi 225 de mii de lei pentru şase centre medico-sociale în Loamneş, Sadu, Hamba, Şura Mare, Turnu Roşu şi Valea Viilor.
Pentru întreţinerea şi funcţionarea drumurilor judeţene, varinta definitivată a proiectului de buget prevede 22 milioane de lei pentru 188 de kilometri de drumuri asfaltate şi 960 de kilometri de drumuri judeţene.
La nivel de comune