In Italia, vanatorii se desfata vanand iepurii adusi din Botosani. Anual, italienii cumpara de aici iepuri vii, pe care ii lasa liberi pentru a fi apoi vanati de catre autohtoni sau pentru repopularea padurilor de acolo.
Intrucat procedeul de prindere a iepurilor salbatici este destul de laborios, pretul unui iepure se ridica la 115 euro. „S-a facut contractul impreuna cu Directia Silvica Iasi, au livrat si ei iepuri. In mod traditional de vreo 30- 40 de ani iau iepuri de la noi in scop de repopulare”, a afirmat responsabilul Compartimentului de Vanatoare din cadrul Directiei Silvice Botosani.
Acesta este de parere ca afacerea cu italienii este una profitabila, intrucat, daca s-ar valorifica pe piata un iepure impuscat, veniturile ar fi scazute. Acest fapt pentru ca, un asemenea exemplar ajunge, conform pretului pietei, la doar 30-35 de lei.
Exportul animalelor spre peninsula se face dupa ce acestea au un certificat sanitar, eliberat de Institutul de Analiza si Diagnostic al Animalelor Bucuresti, in vederea testarii privind bolile specifice. Modalitatea de export se face in regim de carantina iar documentele de transport se fac de catre medicinii veterinari avizati.
„Nu au fost probleme deosebite in sensul ca nu au aparut boli de natura infectionata. Probleme am intampinat din caza vremii, livrarea trebuia sa o facem pe 25 ianuarie si i-am livrat pe 13 februarie. Aproape o luna de zile iepurii au stat o luna de zile in captivitaete ceea ce reprezinta pentru ei un stres”, a precizat responsabilul Compartimentului de Vanatoare din cadrul Directiei Silvice Botosani. (Otilia Maxim) In Italia, vanatorii se desfata vanand iepurii adusi din Botosani. Anual, italienii cumpara de aici iepuri vii, pe care ii lasa liberi pentru a fi apoi vanati de catre autohtoni sau pentru repopularea padurilor de acolo.
Intrucat procedeul de prindere a iep