Un nou studiu susţine că din cauza exploziei utilizării internetului bunicii au ajuns să fie consideraţi demodaţi. Când încă nu apelam la Google pentru a ne satisface orice curiozitate, tinerii obişnuiau să apeleze la „înţelepţii familiei“ pentru a primi sfaturi şi răspunsuri la întrebări vechi de când lumea: „Cum se formează un bebeluş?“, „Cum este să fii bătrân?“ şi „Cum scot pata de vin de pe faţa de masă?“
Aproape două treimi dintre bunicii care au participat la sondaj simt că rolul lor este eclipsat de Google, Wikipedia şi YouTube, unde copiii intră pentru a primi sfaturi pe teme care, tradiţional, aparţineau bunicilor: reţete de mâncare, sfaturi casnice practice şi observaţii istorice.
„Bunicii cred că sunt eliminaţi de imensa informaţie disponibilă pe internet. Ei sunt conştienţi că nepoţii, care aproape că s-au născut cu laptopul, tableta sau cu smartphoneul în braţe, au acces mult mai uşor la internet pentru sfaturi“, mărturiseşte unul dintre cercetători pentru „The Telegraph“.
Ceea ce a uitat să scoată în evidenţă acest sondaj este că bunicii sunt încă principala sursă de îmbrăţişări cu miros de naftalină, de comentarii jenante despre înfăţişarea noastră sau de discriminări naive, lucruri pe care internetul nu le poate înlocui, adaugă publicaţia „BetaBeat“.