Primarul Leoreanu a afirmat că în oraș sunt mai multe blocuri care prezintă risc seismic. Cei obligați să solicite și să plătească expertiza tehnică sunt proprietarii.
Primarul municipiului Roman consideră că în oraș mai sunt imobile care prezintă risc seismic și că problemele nu se vor rezolva după ce “blocul cu bulină” va fi din nou locuibil. Laurențiu Leoreanu este de părere că și o parte dintre proprietari au o vină, atunci când au ales varianta cea mai ieftină de rezolvare a unor probleme și defecțiuni. “Eu cred că mai sunt blocuri în Roman într-o fază incipientă de degradare majoră. Ar putea să fie în cartierul Anton Pann, unde sunt blocuri vechi. De asemenea, sunt blocuri în cartierul Mihai Viteazu, care nu au fost exploatate așa cum ar fi trebuit. Spre exemplu, la un bloc se înfundă canalizarea. Nu se cheamă o firmă specializată să rezolve problema ci, pur și simplu, se coboară în subsol, se sparge cotul și se lasă să curgă toată apa și toate dejecțiile. Toată apa aceasta care se adună zi de zi, lună de lună, an de an, se infitrează la temelia blocului. «Blocul cu bulină» a fost un caz special. Din ce am înțeles de la Guvern, astfel de lucruri nu se vor mai aproba. Noi, administrația locală, putem să-i consiliem și să-i sprijim din punct de vedere al logisticii, putem să le indicăm anumite documentații pentru ca ei să înceapă un demers, dar atât”, a afirmat primarul Laurențiu Leoreanu.
Conform legislației în vigoare, proprietarii sunt obligați să realizeze lucrările de consolidare. Există în aceste sens și o serie de termene: în maxim doi ani după ce blocul este introdus în categoria celor cu risc seismic ridicat, proprietarii trebuie să facă demersurile pentru a realiza proiectul de consolidare. Dupa alți doi ani trebuie demarate lucrările la imobil.
Tot legea spune că administratorii blocurilor construite înainte de 1978 sunt