Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, care detine 25% din actiunile Postei Romane, a declarat pentru HotNews.ro ca procesul de selectie a noului Consiliu de Administratie al acestei companii a fost satisfacator, conform procedurilor descrise in OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, dar ca ar fi trebuit ca un proces similar sa aiba loc si pentru numirea directorului general. "In schimb, Consiliul l-a desemnat in functia de Director General pe dl. Ion Smeeianu, fostul Director General interimar si membru al noului Consiliu, fara a realiza un proces de selectie separat si competitiv pentru aceasta pozitie", spune Konieczny. Modul in care Smeeianu a fost reales director general nu contravine insa legii.
"Noul Consiliu de Administratie al Postei Romane a fost selectat conform procedurilor descrise in OUG 109/2011 si este, in general, compus din membri cu multi ani de experienta in top management in diverse sectoare. In mare, procesul de selectie pentru noul Consiliu a fost satisfacator. Totusi, suntem de parere ca un proces similar de selectie ar fi trebuit sa aiba loc si pentru selectarea noului Director General. In schimb, Consiliul l-a desemnat in functia de Director General pe dl. Ion Smeeianu, fostul Director General interimar si membru al noului Consiliu, fara a realiza un proces de selectie separat si competitiv pentru aceasta pozitie", a declarat pentru HotNews.ro Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.
Totusi, prevederile OUG 109/2011 mentioneaza ca selectia Directorului General poate fi efectuata de un expert independent, permitand in acelasi timp si Consiliului de Administratie selectarea Directorului General dintre administratori. Altfel spus, modul in care a fost reales Ion Smeeianu ca director general al Postei Romane nu incalca legislatia:
ART. 35(1) In cazul societatilor administrate