Când vine vorba de deserturi pregătite în casă, posibilitățile sunt multiple, iar timpul este mereu limitat. Desertul trebuie să surprindă papilele gustative în cel mai plăcut mod cu putință și să arate foarte bine. Iată o rețetă ușor de pregătit, și extrem satisfăcătoare pentru cei pretențioși:
Ingrediente (4 porții)
4 pere tari
150 grame de zahăr
700 ml de vin roșu
scortișoară
coaja rasă de la jumătate de portocală
8-10 bucăți de miez de nucă
o cutie de înghețată de vanilie
Mod de preparare
Perele se taie în jumătăți, iar codițele nu se scot, pentru a păstra un aspect plăcut al produsului final. Se pune vinul la fiert într-un vas mic și înalt, pentru a putea acoperi mai apoi toate perele puse la fiert. Se adaugă zahărul și se amestecă în continuu până când se topește integral. Apoi se adaugă perele, care se lasă la fiert cca. 15 minute, până când se înmoaie. Spre final, se adaugă coaja de portocală și miezul de nucă, iar atunci când stingem focul, adăugăm și scorțișoara.
Mod de servire
Farfuria se ornează folosind două jumătăți de pară, peste care se toarnă sosul în care au fiert și câteva bucăți de nucă. Lângă pere adaugăm o cupă mare de înghețată de vanilie, care se va îmbina perfect cu sosul de vin fiert.
Când vine vorba de deserturi pregătite în casă, posibilitățile sunt multiple, iar timpul este mereu limitat. Desertul trebuie să surprindă papilele gustative în cel mai plăcut mod cu putință și să arate foarte bine. Iată o rețetă ușor de pregătit, și extrem satisfăcătoare pentru cei pretențioși:
Ingrediente (4 porții)
4 pere tari
150 grame de zahăr
700 ml de vin roșu
scortișoară
coaja rasă de la jumătate de portocală @N