TIMIȘOARA. Laptele care provenea de la firma Simultan, ce se presupunea că era infestat cu alfatoxină, și care se distrubuia și în școlile din Timiș a fost supus testelor de laborator. Inspectorii școlari din Timiș îi asigură pe părinți că elevii din Timiș nu au consumat lapte cu probleme.
În Timiș sunt 60 161 de elevi și preșcolari timișeni, care beneficiază zilnic de programul cornul și laptele.
“Am solicitat de la Consiliul Județean Timiș o situație legată de calitatea laptelui și am primit o sumedenie de analize de laborator prin care se dovedește că laptele împărțit la școli este în regulă. Deoarece programul laptele și cornul se finanțează din bani europeni, obligatoriu testarea se face în două țări. S-a făcut în România și s-a făcut și în Ungaria. Rezultatele sunt pozitive”, a declarat Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în Timiș.
ANSVSA a descoperit în țară trei ferme de vaci şi doi procesatori unde laptele a fost contaminat cu aflatoxina, substanţa cancerigenă depistata săptămâna trecută şi la două loturi de lactate care au fost retrase de la comercializare.
Agenţia de control a alimentelor a analizat 543 de probe din cele peste o mie de mostre prelevate de la mai multe ferme şi procesatori de lapte din ţară şi a confirmat prezenta substanţei toxice în cinci dintre cazurile testate, transmite Digi 24.
Mihai Turcanu, preşedintele ANSVSA a declarat că au fost confiscate doua loturi de 50 de tone, respectiv 30 de tone de lapte infestat de la cele două fabrici de procesare cu probleme. De asemenea, mai multe loturi de brânză au fost retrase de la vânzare şi distruse.
TIMIȘOARA. Laptele care provenea de la firma Simultan, ce se presupunea că era infestat cu alfatoxină, și care se distrubuia și în școlile din Timiș a fost supus testelor de laborator. Inspectorii școlari din Timiș îi asigură pe părinți că elevii din Timiș n