De când a câştigat concursul Eurovision în România, numele lui Cezar Ouatu este pe buzele tuturor, criticat de unii, lăudat de alţii: în spatele poveştii de succes, contratenorul ascunde o dramă. În urmă cu trei ani, în timp ce el se afla pe scenă, tatăl lui Cezar se stingea, la Ploieşti, în urma unui infarct.
Nu a avut deloc o viaţă uşoară. După 12 ani de cursuri de pian şi ore îndelungi de canto petrecute la liceul de muzică „Carmen Sylva" din Ploieşti, Cezar Ouatu pleca în Italia.
La 17 ani, datorită rezultatelor bune la examene, dar şi a talentului său, acesta studia Conservatorul de Stat „Giuseppe Verdi", din Milano. Artistul, jumătate vâlcean, jumătate ploieştean, şi-a luat viaţa în mâini.
Mama lui, în lacrimi, după ce fiul său a fost desemnat câştigător
Mama lui, Maria, l-a însoţit şi s-a sacrificat cot la cot cu fiul. „Greu ne-a fost mereu. În '96 am plecat cu băiatul şi am închiriat o casă în Lodi, un oraş de lângă Milano.
Pentru a putea plăti chiria, am făcut şcoala de infirmieră, apoi m-am angajat la spitalul public. Cezar avea şi el tot felul de joburi, spre exemplu dimineaţa vindea pizza, ca să scoată nişte bani, apoi după masa mergea la facultate.
Greul a fost permanent, dar soţul ne-a susţinut, până când s-a prăpădit", ne-a spus doamna Maria. Cea mai mare dramă, cea care l-a zdruncinat pe Cezar, a fost când părintele său, Florin Ouatu, prim- flautist la Filarmonica din Ploieşti, a decedat în 2010, la vârsta de 61 de ani.
„Tatăl lui a fost icoana lui, îl diviniza. Este un subiect foarte sensibil pentru el, îi stârneşte mereu lacrimi. Îmi amintesc şi acum acel moment. Cezar se afla pe scena Operei din Berlin, interpretând rolul Montezuma, când tatăl său s-a prăpădit. Regizorul şi directorul Operei l-au aşteptat să-şi termine reprezentaţia, apoi l-au pregătit psihic pentru a-